ESPLAI XICRANDA EIXIC

ESPLAI XICRANDA – EIXIC

CINQUENA SORTIDA

El passat diumenge 21 de febrer, vam poder fer una excursió al Parc de l’Oreneta de Barcelona. Allà, ens vam trobar amb en Ciscu, que ens volia explicar una història sobre el nostre amic Eustaki, a qui portem tot aquest curs ajudant en les sortides i trobades del nostre Esplai.

En Ciscu, de Franciscu, ens va fer passar unes proves per gent gran i al final del matí, ens va explicar com era el nostre amic de petit i quines “malifetes” li havia fet durant la seva etapa com alumne, ja que en Ciscu, va ser el seu professor fa 30 anys.

Així doncs, ens vam quedar molt sorpresos!! L’Eustaki ens ha enganyat? En Ciscu diu la veritat? Tots aquests dubtes els seguirem resolent en la propera trobada de l’Esplai!! Ens veiem al Març!!!

 

 

QUARTA TROBADA

El passat dissabte 15 de gener vam gaudir d’una nova trobada de l’Esplai Xicranda-EIXIC a l’escola. Ens van visitar les germanes de l’Eustaki, dient-nos que el nostre amic estava molt trist a casa perquè algú li havia robat els tomàquets que tant de temps li havien costat de conrear.

Així doncs, teníem una misió, buscar i trobar qui era el causant d’aquest robatori però per fer-ho, havíem de fer proves que ens permetessin aconseguir les pistes per arribar fins l’indret on es trobava.

Vam superar totes les proves, el vam anar a buscar per l’escola i ens vam trobar amb un senyor que dormia tranquil·lament: en Ciscu, de Franciscu. Un home de 99 anys que no podia moure’s i que ens va dir que l’Eustaki ens havia enganyat i que ens trobarem més endavant, en la propera sortida per aclarir tots els problemes.

Us esperem a la propera sortida del febrer!!

 

 

TERCERA SORTIDA  

El passat diumenge 19 de desembre, l’Esplai Xicranda-EIXIC vam poder gaudir d’una passejada molt agradable per punts emblemàtics de la nostra ciutat; vam sortir de l’escola (IE Eixample), baixant per Rambla Catalunya, entomant Plaça Catalunya per arribar fins la Catedral de Barcelona podent veure la Fira de Santa Llúcia amb les seves paradetes de Nadal, buida degut a què era molt d’hora. Tot seguit vam endinsar-nos en el barri del Born i la Ribera, observant detalls de la Barcelona intramuralles de l’Edat Mitjana.

Finalment, vam arribar al Parc de la Ciutadella, on ens vam trobar l’Eustaki, que ens va fer un munt de proves per demostrar les nostres habilitats com a pagesos i guanyar la seva confiança per cultivar les seves terres. Un cop finalitzada l’aventura, vam tornar caminant fins l’escola de nou, completant un matí molt divertit, de bon temps i ambient espectacular.

Esperem que gaudiu de les Festes i ens veiem a la propera trobada del Gener!!

ESPLAI XICRANDA – EIXIC

SEGONA TROBADA

El passat dissabte 13 d’octubre vam gaudir de la segona trobada de l’esplai Xicranda-EIXIC.

Ens va visitar de nou l’Eustaki i ens va demanar que fèssim unes proves per poder triar quines eren les fruites de temporada i poder anar al mercat a comprar-les per poder ajudar el nostre amic agricultor.

Vam aprendre un munt de coses sobre les fruites de temporada i també, la importància de fer un consum de proximitat i sostenible del que mengem.

A més, la tarda va ser molt i molt divertida, on infants i monitoratge vam gaudir de nou, de l’esplai!!

Ens trobem de nou al Desembre!! Us hi esperem

 

 

PRIMERA TROBADA

Aquest passat diumenge 24 d’octubre vam poder realitzar la primera sortida de l’Esplai Xicranda EIXIC amb 23 infants i 15 monitores i monitors.

Vam iniciar la trobada pujant amb Ferrocarrils fins al Baixador de Vallvidrera. Un cop allà, vam esmorzar i ens vam trobar amb un pagès anomenat Eustaki. Aquest ens va explicar que una gran riuada i xàfecs molt forts li van fer perdre totes les seves eines per fer la collita. 

Així doncs, els nostres infants van realitzar un recorregut/excursió per poder recuperar totes les eines, llavors i coses necessàries pel pagès. Finalment, el vam ajudar i vam realitzar danses i jocs de mímica per celebrar que tots i totes havíem ajudat al nostre nou amic.

Ens veiem en la propera trobada i esperem que l’Eustaki ens torni a visitar per viure noves aventures!!

 

Aquesta activitat està destinada a tots l’alumnat de l’escola i fora d’aquesta, entre els cursos de P3 a 6è de Primària.

Les activitats que es duran a terme seran sortides i trobades un cop al mes a espais naturals, indrets de la ciutat de Barcelona i alguna trobada a l’escola, on realitzarem activitats organitzades i coordinades per l’equip de monitoratge de les activitats de lleure i estiu de l’Assocació EIXIC Lleure i Esport.

La quota mensual és de 8€ i us podeu apuntar en qualsevol moment del curs.

Us facilitem el calendari d’activitats per aquelles famílies que estiguin interessades

A continuació, us presentem el calendari d’activitats:

-DIUMENGE 24 D’OCTUBRE:

Sortida a Vallvidrera (9h a 14h)

-DISSABTE 13 DE NOVEMBRE:

Trobada a IE Eixample (16.30h a 19h)

-DIUMENGE 19 DE DESEMBRE

Sortida a lloc per determinar (9h a 14h)

-DISSABTE 15 DE GENER

Trobada a IE Eixample (16.30h a 19h)

-DIUMENGE 20 DE FEBRER

Sortida a lloc per determinar (9h a 14h)

-DISSABTE 12 DE MARÇ

Trobada a IE Eixample (16.30h a 19h)

-DIUMENGE 24 D’ABRIL

Sortida Passejada Façana Marítima (de 9h a 17h)

-DIUMENGE 22 DE MAIG

Sortida de Jocs a la Platja (de 9h a 17h)

Si teniu algun dubte, podeu enviar un e-mail a asoeixic@gmail.com