ROBÒTICA

cursos

Des de P3 fins P5.

HORARIS

2 Sessions de 30 minuts 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

L’activitat contempla el marc actual, on tots els infants se’ls considera nadius digitals, apostem per una activitat on l’alumnat pugui aprendre a partir de procediments i accions relacionades amb la “programació computacional” i entendre aquests conceptes a partir de la manipulació i experiment amb objectes.

És per això que volem fer un pas més i volem que el alumnes aprenguin els primers passos per programar i entendre el concepte “ programació computacional”. És per aquest motiu, que volem donar les eines necessàries als alumnes perquè puguin desenvolupar les competències necessàries per donar resposta als reptes d’aprenentatge, donant resposta a les demandes actuals i futures del segle XXI.

Tot això, es durà a terme amb una dinàmica de reptes i utilitzant materials motivadors que facilitin els alumnes el treball en equip per superar els desafiaments proposats entre tots, amb un treball previ que els hi exigirà utilitza els seus coneixements.

A més, aquest tipus d’activitat permetrà l’alumnat donar un passa endavant pel que fa la seva autonomia personal i sobretot a la seva autoestima. Tot això en fer-se en equip farà que els alumnes potenciant els seus valors i normes respecte el treball cooperatiu i els valors respecte els valors democràtics.

OBJECTIUS

-Aprendre a partir de l’error, i eliminar, en conseqüència, la creença que equivocar-se és terrible.

-Potenciar les primeres fases en relació a l’autonomia utilitzant la domòtica en la seva vida quotidiana.

-Conèixer que existeixen més d’una forma per superar un repte.

-Aprendre a discutir, consensuar, escoltar i valorar solucions per tal de superar els reptes en equip.

-Evidenciar tots aquells coneixements adquirits en les diverses àrees de l’escola i fora de l’escola ( interdisciplinarietat del coneixement) per tal de poder superar els reptes proposats.

-Preparar per fer front a les situacions actuals i futur.